De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Regiodonderdag, 17 maart 2016

Zelfgemaakt bord waarschuwt hardrijder
Oosterwolde - 'Graag traag, dan zie ik jou graag!’ Dat is de tekst die op een nieuw verkeersbord bij obs Boekhorst in Oosterwolde komt te staan. Zo’n vijftig leerlingen uit groep zes, zeven en acht ontwierpen verkeersborden die ervoor moeten zorgen dat rond school het maximum van dertig kilometer per uur minder vaak wordt overtreden.
Een jury bestaande uit wethouder Hans Welle, wijkagent René de Waal en vertegenwoordiger Helmich Wiegersma van Veilig Verkeer Nederland koos het bord van Sven van der Weide en Elias Yusefi uit groep zeven om te worden geplaatst. De kinderen hebben een slak bij de tekst getekend. ,,De positieve benadering van het bord spreekt ons erg aan", zegt wethouder Welle. Het andere winnende bord is gemaakt door Lianne Betten en Dyonne Betten uit groep acht. Zij hebben de school getekend, met een langsrijdende auto en het maximum van dertig, omlijst door een rode verbodsrand.
Verkeersveiligheid is een vast thema op obs Boekhorst. Twee jaar geleden besloten leerkracht Sophia van der Wal en de verkeersouders Sietske Chardon en Amal Fernando dat er wat moest worden gedaan aan het harde rijden over de Boekhorsterweg langs de school. De indruk bestond dat het maximum van dertig kilometer per uur veelvuldig werd overtreden. Snelheidsmetingen met behulp van de wijkagent en een lasergun bevestigden dat.
,,Bij halen en brengen ontstaan onveilige situaties. Er zijn wel aanpassingen gedaan, zo zijn er betonnen blokken geplaatst waardoor er niet meer geparkeerd kan worden voor school. En er is een wegversmalling aangebracht, waardoor auto’s elkaar moeilijker kunnen passeren. Maar ze doen het wel, waardoor het feitelijk onveiliger geworden is", vertelt Van der Wal.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 17 maart

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties