De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Sportmaandag, 14 maart 2016

Huizing maakt onuitwisbare indruk als debutant tegen PSV
Op het moment dat Willem Huizing drie minuten voor tijd debuteerde voor sc Heerenveen sloeg niemand daar acht op in het Philipsstadion. Een dikke minuut later kreeg hij de hoon van 27.000 PSV-fans over zich heen, toen hij iets te lang treuzelde met de bal terug te geven aan de Eindhovenaren na een scheidsrechtersbal. Even sloeg de vlam in de pan; het was derhalve een debuut om nooit meer te vergeten.
Door Bert Kalteren
Nadat Huizing de bal kreeg van scheidsrechter Richard Liesveld, leek hij het speeltuig niet te willen inleveren. Tot grote woede van alles en iedereen met ene PSV-hart. ,,Ik kon de bal niet wegschieten, want ze stonden er voor. Dus ik dribbelde een stukje met de bal en toen dachten ze dat ik er vandoor wilde gaan. En toen werden ze een beetje gek", vertelde Huizing, die door Marco van Ginkel op de korrel werd genomen en van alle kanten werd belaagd. ,,Ik heb hiermee wel een stempel op de wedstrijd gedrukt."
De 21-jarige Harekiet, die opgroeide in Surhuisterveen, liet zich echter niet van zijn stuk brengen in zijn eerste optreden in de hoofdmacht. ,,Toen kwam er wat vuur in het spel. Ik moet het hebben van strijd en beleving; mijn kracht is om in de duels te komen", vertelde Huizing, die brutaal het gevecht met de PSV’ers aanging. ,,Ik ben de trainer dankbaar dat hij me liet debuteren, maar ik werk er ook hard voor." ,,Hij wordt steeds beter en komt steeds dichterbij. Vandaag was het al zo ver", aldus De Haan.
Heel even had Huizing, die volgens traditie het shirt met rugnummer 25 mocht houden, voor het uitduel met PSV gehoopt op meer. ,,Ik voelde me goed en wilde graag spelen. Het liefst op het middenveld maar ik kan ook als rechtsback of centraal spelen", zei Huizing, die bekende dat de tien minuten naar meer smaakten. ,,Ik hoop dat er nog meer minuten volgen en wie weet ooit nog eens een basisplaats."
De mobiele telefoon van Huizing was bedolven met berichtjes. Datzelfde had Veldhovenaar Branco van den Boomen ook meegemaakt in de aanloop naar het duel. Hij mocht na rust opdraven, voor Van Aken die op zijn achterhoofd was gevallen, in zijn stad en in het stadion waar hij vaak als supporter op de tribune had gezeten. ,,Ik denk dat ik de enige Eindhovenaar ben die blij is vanavond. Maar ik hoop wel dat PSV kampioen wordt."
,,Ik heb nog nooit last van zenuwen, maar toen ik rondkeek begon het wel even te kriebelen. Ik heb hier vaak op de tribune gezeten en nu zit iedereen ook naar mij te kijken", zei Van den Boomen, die veel bekenden op de tribune had. ,,Ik had wel 25 kaarten nodig, maar kon slecht vijftien krijgen." Zijn optreden in de lichtstad stemde hem tevreden. ,,Ik denk dat ik een goede tweede helft heb gespeeld en ga hier even een feestje vieren."

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties