De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Sportmaandag, 14 maart 2016

Flyers voor het eerst sinds 1983 Nederlands kampioen
Heerenveen/Geleen - Feest in Heerenveen: de ijshockeyers van UNIS Flyers hebben zich gisteren verzekerd van de eerste Nederlandse titel sinds 1983. Het kampioenschap waarop de club al drie decennia wachtte, is een feit nog voordat de finale van de BeNeliga is begonnen. Dat Flyers zeker is van de Nederlandse titel komt doordat de ploeg zich gisteren zelf plaatste voor de eindstrijd. Tegenstander daarin wordt het Belgische Herentals.
Eerste vereiste voor de finaleplaats en daarmee de toen nog eventuele titel was dat Flyers zich zou ontdoen van Geleen in de halve finale van de play-offs. Dat lukte door twee zeges in even zovele dagen: zaterdag won de ploeg van coach Michael Nason in eigen huis met 5-2, gisteren werd in Limburg overtuigend met 8-3 gewonnen. Ondanks een 0-1 achterstand in de return, had Flyers uiteindelijk weinig moeite met Geleen. De stand in de best-of-three serie kwam daarmee op een beslissende 2-0.
Het wachten was daarna op Herentals. Als de Belgen ook hun tweede halvefinaleduel met Den Haag zouden winnen, was Flyers de enige Nederlandse ploeg in de eindstrijd en automatisch kampioen van ons land. Om 22.20 uur was daar het verlossende bericht: Herentals in de finale door 7-2 winst op de ploeg uit Den Haag, Flyers na 33 jaar weer de titel.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties