De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Sportzaterdag, 12 maart 2016

Aftellen ja, maar De Haan is er nog niet klaar mee
Door Gerard Bos
Met je ploeg op bezoek moeten bij de koploper, de favoriet voor de landstitel en vooral een team dat al een jaar lang - Ajax was op 1 maart 2015 te sterk - geen thuiswedstrijd meer heeft verloren. Nee, weet ook Foppe de Haan, gemakkelijk wordt het tegen PSV vanavond niet voor sc Heerenveen. Ondertussen merkt de trainer dat het seizoen op z’n einde loopt en daarmee ook zijn tijd als coach. Aftellen dus, maar niet in negatieve zin.
,,Ik heb wel even in mijn agenda gekeken en de wedstrijden bekeken die komen. Dan sta je er wel bij stil dat het bijvoorbeeld de laatste keer is dat je naar PSV gaat als trainer", zei De Haan gisteren. Maar, voegde de 72-jarige oefenmeester er lachend aan toe, zoals vroeger in het leger is het niet. ,,Daar hadden ze dan een meetlint. Steeds als je weer een dag had gehad, werd er een centimer afgeknipt en dan wist je precies hoeveel dagen je nog moest."
Pittig, dat is het wel. ,,Maar ik pas goed op mezelf, hoor. Ik vind het nog leuk en ik zie bij de selectie bijvoorbeeld ook een nieuwe dynamiek ontstaan. Het mooie weer komt er ook aan, dus ik geniet nog wel. Daar sta ik wel bij stil. Al kijkt mijn vrouw wel uit naar het moment dat het erop zit, haha."
Uitkijken naar - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties