De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Sportzaterdag, 12 maart 2016

Droste wil prachtclubje niet nog een keer vernederen
Door Daan Rieken
Negentig minuten op de klok, 1-6 op het scorebord. Cambuur lijdt op 22 augustus 2015 de grootste thuisnederlaag ooit in de eredivisie en toch rolt er na afloop een klaterend applaus van de tribunes. Supporters zingen. Voor een speler van de tegenstander nota bene. ,,Heel bijzonder. Dat deed echt wat met me", zegt Wout Droste. De Heraclied kan er nog altijd kippenvel van krijgen.
SC Cambuur - Heracles Almelo was voor hem de eerste keer in de eredivisie tégen de Leeuwarders, die hij een paar maanden eerder had verlaten. De zege was prima - winnen wil de Tukker altijd - maar de manier waarop gaf een vreemd gevoel toen hij die avond in de bus terug naar Twente stapte. ,,Elk schot vloog er in. 6-1 was een vernedering. En dat wilde ik niet."
Vier jaar speelde de 26-jarige rechtsback in Leeuwarden voordat hij afgelopen zomer naar Almelo verkaste. Cambuur heeft nog altijd een speciale plek in zijn hart. ,,We werden kampioen en presteerden twee jaar boven verwachting in de eredivisie. Met jongens als Martijn Barto, Mart Dijkstra en Erik Bakker kaartten we vaak. Een variant op klaverjassen die we 'Bobbejassen’ noemden omdat Bob Schepers het had bedacht. Ik heb zó veel plezier gehad bij dat prachtclubje. Dat gevoel - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties