De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Sportwoensdag, 9 maart 2016

Knegt vond grote stappen Elistratov nooit verdacht
Als Europees shorttrackkampioen Semen Elistratov doping heeft gebruikt, is dat een klap voor de sport, vindt wereldkampioen Sjinkie Knegt. ,,Hij maakte ook wel heel grote stappen. Zonde dit."
Russische media meldden gisteren dat Elistratov net als zijn landgenoot Pavel Koelizjnikov (wereldkampioen sprint op de langebaan) betrapt is op het gebruik van meldonium, een hartmedicijn dat sinds begin dit jaar op de verboden lijst staat.
Knegt zegt nooit te hebben vermoed dat Elistratov (25) doping gebruikte. ,,Hij is nog jong en wordt goed begeleid. Dan kun je grote stappen maken." Bij de prestatiecurves van Russen zoals Dmitry Migunov en Vladimir Grigorev stelde hij wel vraagtekens. ,,Zij waren vanuit het niets heel snel en kwamen daarna plots niet meer vooruit. Dat waren wel verdachte omstandigheden."
Elistratov won begin dit jaar het EK waarop Knegt vierde werd. Als hij zijn titel kwijt zou raken, schuift de Bantegaster op naar plaats drie.
Knegt moet het WK shorttrack van dit weekeinde door de gevolgen van een zware valpartij aan zich voorbij laten gaan. Wat hij met zijn verplichte vrije tijd doet lees je vandaag uitgebreid in het Friesch Dagblad. Of via www.deibled.nl.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties