De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 23 maart

Regiodinsdag, 8 maart 2016

Betere regeling nodig voor snel internet op platteland
Leeuwarden - De provincie Fryslân bekijkt hoe zij initiatieven voor snel internet in het buitengebied beter kan ondersteunen. De provincie stelde vorige maand een fonds in, waaruit plaatselijke werkgroepen geld kunnen lenen voor een glasvezelaansluiting. De projecten komen minder snel van de grond dan verwacht, stelt de provincie vast. Daar wordt nu aan gewerkt, zegt provinciewoordvoerder Herman Buikema.
Het is een hele inspanning voor lokale werkgroepen om voldoende deelnemers te krijgen die daadwerkelijk hun handtekening zetten voor een glasvezelaansluiting. Ze moeten namelijk vijftien jaar lang een maandbedrag bovenop hun abonnement betalen en dat kan behoorlijk oplopen. Stroperige procedures halen daarnaast de vaart uit projecten.
In Bartlehiem en omgeving vallen de kosten voor een glasvezelaansluiting zo hoog uit - ruim 720.000 euro voor honderd adressen - dat de werkgroep daar het project staakt.
Buikema laat namens gedeputeerde Sietske Poepjes weten dat de provincie de signalen van werkgroepen niet negeert. ,,Wij willen zoveel mogelijk gebieden kunnen aansluiten, op een snelle en efficiënte manier. We zien dat het nu stokt. Men heeft al lang moeten wachten. Hoe langer je wacht, hoe meer de twijfel toeslaat. We bekijken nu hoe we het zo efficiënt en toegankelijk mogelijk kunnen krijgen. Daar wordt de komende periode over gesproken."
De provincie gaat ook praten met Bartlehiem. Buikema verwacht over ongeveer een maand meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over de verbeterde regeling.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 8 maart

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties