De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Sportmaandag, 7 maart 2016

Cambuur laat bonus aan Feyenoord
Rotterdam - Hij zat wat gedraaid op zijn stoel, praatte dan weer hard, dan weer zacht en worstelde hier en daar met een verspreking. Aan het woord was duidelijk een trainer die niet overliep van het vertrouwen. Maar, concludeerde Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst terecht: dat had zijn ploeg wel weer getankt. Met drie overwinningen achter elkaar (op FC Utrecht, AZ in de beker en Cambuur) sprak hij zelfs van een topweek.
Door Daan Rieken
Die had Cambuur ook graag beleefd. Na de voorgaande thuiswinst op PEC Zwolle leek de uitwedstrijd tegen Feyenoord op een ideaal moment te komen. Juist nu was er wat te halen bij de kwakkelende Rotterdammers die tot vorig weekeinde negen duels op rij niet meer hadden gewonnen. Succes in De Kuip was voor Cambuur een meer dan welkome bonus in de strijd tegen degradatie geweest.
Juist daarom overheerste bij Cambuurtrainer Marcel Keizer na afloop van de nederlaag de teleurstelling. ,,,Bij een 1-1 tussenstand had ik het gevoel dat we hier wat konden halen, maar uiteindelijk staan we toch met lege handen", zei de Cambuur-coach die zag dat Dirk Kuijt (2-1) en Eljero Elia (3-1) Feyenoord pas in de laatste tien minuten aan de winst hielpen.
,,Als je redelijk mee doet en het staat een kwartier voor tijd nog gelijk, dan denk ik dat je minimaal een punt moet halen. Zeker gezien de degradatiestrijd waarin wij momenteel verwikkeld zijn. Ik ben teleurgesteld dat we dat niet voor elkaar hebben gekregen."
Toch straalde Keizer gezeten achter de perstafel in Rotterdam een stuk meer vertrouwen uit dan collega-oefenmeester Van Bronckhorst. Daar had hij ook wel enige reden toe. Want hoewel zijn ploeg zeker niet sprankelde was Cambuur lange tijd gelijkwaardig aan een eveneens erg matig Feyenoord.
Bovendien had de openingsgoals van de Rotterdammers niet eens geteld mogen worden. Jens Toornstra scoorde na een dik half uur op aangeven van de buitenspelstaande spits Michiel Kramer.
Keizer zei niet naar de arbitrage te willen wijzen. ,,We moeten naar onszelf kijken. Als Vytas (Andriuskevicius) even daarvoor niet probeert de bal binnen te houden, maar 'm gewoon in de tweede ring knalt, ontstaat die situatie niet. We .... De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties