De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Sportmaandag, 7 maart 2016

Schaamte past Heerenveen na opnieuw een afstraffing
Heerenveen - Na de forse afstraffing tegen FC Utrecht (0-4) paste sc Heerenveen zaterdag niets anders dan schaamte. Het was de zesde nederlaag met tenminste drie treffers verschil, waarvan drie keer thuis.
Door Bert Kalteren
Met lood in de schoenen begon een deel van de ploeg na afloop aan de traditionele 'ereronde’ om het publiek te bedanken. Teammanager Herman Van Dijk verordonneerde Jeremiah St. Juste , die al op weg was naar de kleedkamer, om aan zijn verplichtingen te voldoen. ,,Het was een waardeloze avond. We moeten ons schamen dat we thuis met 4-0 verliezen", vond de verdediger. ,,Ik vond niet dat we het verdienden om het publiek nog een keer onder ogen te komen."
Heerenveen schotelde de fans in het Abe Lenstrastadion een eigen interpretatie van 'Symphonica in Rosso’ voor. Met het schaamrood op de kaken verdwenen de spelers van het toneel. Een groot deel van het publiek had al veel eerder zijn biezen gepakt na de wanvertoning. Met name in het eerste halfuur bakte de thuisploeg er niets van. ,,Heerenveen speelde heel zwak. Ze leverden letterlijk elke bal in bij ons", vond Timo Letschert, die van 2011 tot 2013 bij Heerenveen in de A-junioren en het belofteteam speelde.
Na de snelle 0-1 van Andreas Ludwig was Heerenveen de kluts volledig kwijt. ,,We begonnen matig tot slecht. Ik heb ze er vooraf nog zo voor gewaarschuwd. Joost van Aken had die bal in de tribune moeten schoppen. Het was een waardeloze goal en dat was eigenlijk wat er niet moest gebeuren", vond De Haan, die zijn ploeg de hele week had voorbereid op de 4-4-2 speelwijze van Utrecht. ,,Dat het dan niet lukt, heeft te maken met ervaring en gogme. Het was te kinderlijk." De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties