De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 20 februari

Geloof & Kerkzaterdag, 5 maart 2016

Campagne: adopteer een pionier
Driebergen - MissieNederland begint een nieuwe campagne: ĎAdopteer een pionier in je favoriete vakantielandí. De missionaire netwerkorganisatie wil gemeentestichters in Europa een hart onder de riem steken en Nederlandse christenen bewust maken van de situatie van de kerk in Europa.
,,Over een paar maanden zwermen we massaal uit naar campings en vakantiehuizen in heel Europa", zegt projectleider Martin de Jong. ,,Hoe mooi zou het zijn als mensen ook oog krijgen voor de situatie van de kerk in hun vakantieland. Met de actie Adopteer een pionier geven we de kerk in elk land een gezicht."
Via de website van MissieNederland kunnen mensen aangeven in welk land ze een pionier willen ondersteunen. Vervolgens ontvangen ze een kaart met foto en projectinformatie van de gemeentestichter en krijgen ze geregeld gebedsupdates gemaild. ,,Het is geen financiŽle actie, maar puur gericht op gebed en bewustwording", zegt De Jong. ,,Als mensen persoonlijk besluiten de pionier ook financieel te ondersteunen, dan mag dat natuurlijk."
MissieNederland vindt het vooral belangrijk dat christenen in Nederland zich bewust zijn van de kerk over de grens. ,,We leven niet op een eilandje. Wij kunnen ook leren van en geÔnspireerd raken door kerken in het buitenland. Pioniers vormen de voorhoede van die kerken. Zij experimenteren met nieuwe vormen en bereiken nieuwe groepen. Ze hebben onze steun hard nodig. "
Op dit moment staan er zeventien pioniers op de website die zeventien landen vertegenwoordigen. Dat kunnen er nog meer worden.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties