De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Regiovrijdag, 4 maart 2016

Lage melkprijs stuwt winst voor coöperatie
Leeuwarden - Zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft vorig jaar meer winst geboekt dan in 2014: 343 miljoen euro, 13 procent meer dan een jaar eerder. De lage melkprijs maakte dat het bedrijf goedkoop kon inkopen. Het resultaat werd ook vooruitgeholpen door groei in Azië en de toenemende verkoop van kindervoeding en zuivelingrediënten, meldde het bedrijf gisteren.
De omzet zakte bijna 1 procent, naar 11,3 miljard euro. Daarbij werd de daling gedempt door positieve wisselkoerseffecten. Als die buiten beschouwen worden gelaten, ging de omzet met 4 procent omlaag.
Het zuivelbedrijf zag de verkopen van kindervoeding met 9 procent stijgen. Daarbij gingen de zaken vooral goed in China en Hongkong.
De leden-melkveehouders van de coöperatie FrieslandCampina leverden in 2015 6,4 procent meer melk - in totaal 10,1 miljard kilo - maar kregen daar ruim 13 procent minder voor. Doordat de boerenleden een hogere winstuitkering kregen, blijft hun verlies nog wat beperkt. In totaal keerde FrieslandCampina ruim 3,5 miljard euro uit voor de melk, tegen ruim vier miljard in 2014.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 4 maart

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties