De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Geloof & Kerkvrijdag, 4 maart 2016

Veel animo voor groot Johannes de Heer-koor
Sliedrecht - Zeshonderd zangers en zangeressen uit heel Nederland doen mee met het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor. Het is dit jaar 150 jaar geleden dat de evangelist Johannes de Heer (1866-1961) in Rotterdam werd geboren. Ter ere hiervan is een landelijk projectkoor in het leven geroepen dat verdeeld over acht plaatsen door heel Nederland repeteert, waaronder in Drachten. Het zal als groot samengesteld koor vanaf 2 april vier concerten geven.
Het project staat onder muzikale leiding van vader en zoon Wim en Wilbert Magré uit Elburg en is een initiatief van muziekliefhebber Arie Jan de Jong uit Sliedrecht, in samenwerking met Stichting Woord en Daad. De Jong dacht zeker zo’n driehonderd zangers bij elkaar te kunnen krijgen. Dat zijn er dubbel zoveel geworden. ,,Met zeshonderd zangers en zangeressen zitten we aan de maximale capaciteit. Inschrijven kan nog wel, maar dan komen mensen op een wachtlijst terecht."
Uit de massale belangstelling blijkt hoe geliefd de liederen van Johannes de Heer nog steeds zijn, aldus De Jong. ,,Voor zijn muziek is brede interesse, in uiteenlopende kerkelijke kringen. De muziek ligt lekker in het gehoor en zingt fijn." Bekende Johannes de Heer-liederen zijn Daar juicht een toon, ‘ Scheepken onder Jezus’ hoede en Veilig in Jezus’ armen.
De uitvoeringen zijn in Apeldoorn (2 april, Loolaankerk), Gouda (30 april, Sint Jan), Kampen (21 mei, Bovenkerk) en Rotterdam (25 juni, concertgebouw de Doelen). Kaarten zijn via www.johannesdeheerkoor.nl te bestellen. Koorleden en concertbezoekers steunen met hun deelname een hulpverleningsproject van Woord & Daad in de Derde Wereld.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties