De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Regiodonderdag, 3 maart 2016

Ziekenheli kan alleen eigen brancard kwijt
Terschelling - De gemeenteraad van Terschelling is verontrust over de nieuwe procedure bij het spoedtransport van patiŽnten per helikopter naar een ziekenhuis aan de wal.
In de laatste tien jaar dat het vervoer door de SAR-heliís van de luchtmachtbasis Leeuwarden werd uitgevoerd, was het gebruikelijk dat de patiŽnt vanuit de ambulance met brancard en al aan boord van de helikopter werd geschoven. De SAR-eenheid werd eind 2014 opgeheven.
Nu het transport tijdelijk met een helikopter van de Kustwacht uit Den Helder wordt uitgevoerd, moet de patiŽnt op het open veld in weer en wind op een andere brancard worden overgeheveld.
Ook wanneer in de loop van dit jaar het vervoer door een particulier bedrijf wordt overgenomen, blijft het overtillen tot de standaardprocedure behoren, omdat uitsluitend de brancard van de heli zal worden gebruikt.
Dit vertelde burgemeester Bert Wassink dinsdagavond tijdens de raadscommissie, in antwoord op vragen van raadslid Guus Schweigmann van Plaatselijk Belang. Wassink had zich overdag laten bijpraten door de directie van het Regionale Ambulancevoorziening Frysl‚n.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 3 maart

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties