De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportdinsdag, 1 maart 2016

Friese assistent Zeinstra gaat met Kuipers mee naar EK
Zeist - Scheidsrechter Björn Kuipers mag komende zomer zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra (Dronryp) meenemen naar het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk. De scheidsrechterscommissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft dat gisteren officieel bekendgemaakt.
Het team-Kuipers wordt uitgebreid met de arbiters Pol van Boekel en Richard Liesveld, die als vijfde en en zesde official mee afreizen naar Frankrijk. De Leeuwarder assistent-scheidsrechter Mario Diks is aangewezen als reserve.
Kuipers zelf was al in december verzekerd van deelname aan het EK. ,,We gingen er eigenlijk al een beetje vanuit dat dit zou gebeuren, maar een definitieve bevestiging is altijd prettig", aldus Kuipers. ,,We vormen al jaren een team, zijn goed op elkaar ingespeeld en we waren ook al samen begonnen met de voorbereidingen op het EK. Voor ons is het perfect dat we in onze vaste samenstelling naar Frankrijk afreizen."
Het team van Kuipers was tijdens het vorige EK, in Polen en Oekraïne, ook van de partij. De supermarkteigenaar uit Oldenzaal floot ook op het WK van 2014 in Brazilië, nadat hij dat jaar al de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Atlético Madrid had geleid. Daarin trok Kuipers twaalf keer geel, een record voor een Champions Leaguefinale.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties