De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Regiodinsdag, 1 maart 2016

Burgemeesters willen veld niet in voor eerste ei
Leeuwarden - Het hangt er voor aaisikers dit jaar vanaf op welke plaats ze het eerste kievitsei vinden of de gemeente daar ook aandacht aan besteedt. Enkele burgemeesters in Fryslân willen ter plaatse op de foto met de vinder van het eerste ei en het kievitsnest, maar het grootste deel van de gemeenten besteedt dit jaar nadrukkelijk geen aandacht aan het eerste ei. Dat blijkt uit een rondgang langs Friese burgemeesters.
Vandaag, 1 maart, is normaliter de dag dat het aaisikersseizoen begint. Het rapen van de eieren is dit jaar echter opnieuw verboden. Commissaris van de Koning John Jorritsma kwam daarom in januari met het voorstel dat hij het eerste ei in het land bekijkt, lottert en teruglegt in het nest, mits dat juridisch mogelijk is. Op die manier kan de vinder van het eerste kievitsei toch worden beloond, aldus de commissaris.
Het is nog onduidelijk of dat plan doorgaat. De provincie laat desgevraagd weten dat Jorritsma de jaarvergadering afwacht van de Bond van Friese Vogelwachten (BFVW). Die vindt vrijdagavond plaats in Wommels.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 1 maart.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties