De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 20 maart

Sportmaandag, 29 februari 2016

Cambuur leeft weer na verlossende knal Byrne
De angst werd zaterdag met de minuut zichtbaar groter bij SC Cambuur. Tot die bevrijdende knal van Jack Byrne, waarmee de Leeuwarders PEC Zwolle eindelijk in de touwen hadden hangen (1-0).
Door Ernst Slagter
De vreugde-explosie rond de klok van half tien was voor dit kalenderjaar nog van ongekende grootte in het Cambuurstadion. Jack Byrne had zijn ploeg op fraaie wijze naar dat felbegeerde doelpunt geschoten en eindelijk stond het thuispubliek weer eens op de banken. De smeekbedes om een goal gonsden al de hele wedstrijd over de tribunes, maar werden op het veld maar niet beantwoord. Toen Byrne de bal dan eindelijk achter Zwolle-doelman Mickey van der Hart roste, had de vertwijfeling op de tribunes en binnen de lijnen al toegeslagen.
Want hoezeer de thuisclub Zwolle ook met de rug tegen de muur drukte: het vertrouwen in de genadeklap ebde langzamerhand toch echt weg. De Leeuwarders hadden zich het al veel eerder een stuk makkelijker kunnen maken. Maar de flitsende openingsfase, waarin Cambuur de Zwollenaren werkelijk volledig overhoop speelde, bleef nog zonder beloning.
Het was dan ook weer niet zo dat Cambuur in de eerste thuiswedstrijd onder trainer Marcel Keizer kans op kans afdwong. Het was wel telkens druk voor het doel van Van der Hart, maar de de goalie van de Blauwvingers had feitelijk niets te doen gehad. Ter illustratie: Cambuur schoot voor rust geen enkele keer op goal. Dat deed Zwolle ook niet, maar het werd al snel duidelijk dat er niet veel verwacht hoefde te worden van de zwaar gemankeerde ploeg van trainer Ron Jans.
Het ontbeerde Cambuur bovendien - voor de verandering - eens niet aan geluk. De Zwollenaren moesten na een uur spelen namelijk met tien man verder, toen Ouasim Bouy na twee discutabele gele kaarten moest inrukken van scheidsrechter Siemen Mulder - De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties