De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportmaandag, 29 februari 2016

Bakker kan wel leven met een Iers muziekje
Temidden van alle euforie had Erik Bakker zaterdagavond toch even wat op te biechten. Het gewonnen duel met PEC Zwolle was een klein half uur oud, toen de teruggekeerde aanvoerder van SC Cambuur op de rand van het vijandelijke strafschopgebied tegen de vlakte werd gewerkt door Ouasim Bouy.
Door Ernst Slagter
Dat wil zeggen: Bakker ging neer. Maar werd hij ook daadwerkelijk geraakt? ,,Moet ik eerlijk zijn? Nee", zei de middenvelder na afloop in de catacomben. ,,Toen ik gevallen was, dacht ik meteen: waarom viel ik eigenlijk? Want ik was niet geraakt." De bekentenis kwam er een ietwat beschaamd uit. Dat had alles te maken met de gevolgen, zowel op korte als iets langere termijn.
Scheidsrechter Siemen Mulder gaf Bouy namelijk een gele kaart. De rest van het verhaal is bekend. Ook spits Martijn Barto ging na een uur gewillig naar de grond toen Bouy een tackle inzette en Zwolle moest vervolgens met tien man verder. Bouy was furieus over beide prenten en Bakker kon zich wel iets bij zijn woede voorstellen.
De camerabeelden logen tenslotte ook niet. ,,Weet je, het is echt niet zo dat ik iemand een kaart wil aannaaien. Maar je denkt niet na als je valt. Zoiets gebeurt in een split-second. Misschien is het gewoon een kwestie van absoluut willen winnen. En ja, dan is alles geoorloofd."
Veel liever nog sprak Bakker over de opluchting na de eerste zege van Cambuur in 2016. Daar had hij tegen zijn oude club bovendien een belangrijk aandeel in, want de van een enkelblessure herstelde Bakker - hij speelde zijn laatste duel op 24 januari tegen ADO Den Haag - was zaterdag meteen de beste man van het veld. ,,Ik heb wat kleine foutjes gemaakt, maar voor de rest ging het prima. Vooral na zoveel weken."
Bakker maakte meteen de negentig minuten vol en kon ermee leven dat Jack Byrne de gevierde man was in Leeuwarden. ,,Hij heeft wel n Iers muziekje in de kleedkamer verdiend", knipoogde Bakker. ,,We hebben hier lang op gewacht. Tijdens de wedstrijd merkte je dat ook. Je gaat denken: nu moet het gebeuren. Daardoor komt er juist soms twijfel in het spel en ga je teveel forceren. Inderdaad, Zwolle had in nog op gelijke hoogte kunnen komen. Dat had in ons seizoen gepast. Laat het dan een teken zijn dat het nu eens níet gebeurde."

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties