De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.

vrijdag 15 december

Sportmaandag, 29 februari 2016

Heerenveen dankt Vrouwe Fortuna
Hoe fanatieker de opponent, hoe fletser het spel van sc Heerenveen. Veel had de Friese boer gistermiddag daarom niet in te brengen tegen de Achterhoekse 'super’ boer. Behalve dan die ene factor: geluk.
Door Edward Jorna
De Graafschap - Heerenveen eindigde op De Vijverberg door een goal van de Noor Morten Thorsby, zijn eerste competitietreffer in dienst van Heerenveen, in een 0-1 zege voor de bezoekers. ,,Tritich kilometer fierderop sille se der bliid mei węze", zo veronderstelde trainer Foppe de Haan, verwijzend naar de degradatiestrijd van SC Cambuur net De Graafschap. Zelf was de Nesser er trouwens niet minder content mee. ,,Fuort moatte wy węze, fuort fan de űnderste plakken. Dat de spilers dęr net mei dwaande wiene is my bęst. Mar ik wol. No is it tink ik wol sa goed as klear."
Dat de (te) zelfbewuste spelersgroep niet de indruk had dat het in Doetinchem een soort van mini-degradatieduel speelde (want nog zwaar resterend programma), bleek vooral in het eerst kwart. Elf eilandjes waren niet in staat om ook maar één bruggetje te bouwen. En de roep van De Haan om inzet werd door velen finaal genegeerd. ,,Guon spilers lieten it wol sjen, mar de measten fűnen it wol genôch wat se dienen. Mar it is noait genôch. It is spitich om te sizzen no’t it seizoen al safier űnderweis is, mar it is noch lang gjin tiim yn de sin dat se alles foar inoar hawwe. Dęr moatte wy de kommende wiken oan bouwe."
De Graafschap stroopte de mouwen wel op, uiteraard, want hard werken zit in de genen van de Achterhoekers. Vanaf acquit ging de beuk erin en Heerenveen bleek er, merkwaardig toch, niet op berekend. Binnen honderd tellen wisten goalie Erwin Mulder en Jeremiah St. Juste van elkaar niet wat te doen, met als resultaat dat de bonkige Vincent Vermeij, spits van De Graafschap, op twee meter vrij mocht aanleggen. Hard was de pegel zeker, maar ook onzuiver want op het lichaam van Mulder. De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties