De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Sportmaandag, 29 februari 2016

En zwaluw maakt nog geen zomer voor Keizers Cambuur
Dankzij een doelpunt van Jack Byrne in de slotfase van het duel met PEC Zwolle won SC Cambuur zaterdag voor het eerst in 2016 een competitiewedstrijd. Omdat aartsrivaal Heerenveen gisteren vervolgens De Graafschap versloeg, staan de Leeuwarders niet langer laatste. Is dit de ommekeer en gaat het dan tch nog goed komen met Cambuur in de strijd tegen degradatie?
Sander de Vries, Cambuurvolger van het Algemeen Dagblad: ,,Dezelfde vraag werd mij toevallig voor dit weekeinde ook gesteld. Ik denk van wel. Althans: dat wil zeggen dat ze zeventiende worden. De Graafschap moet het namelijk vooral hebben van hl hard werken en zij lijken nu te denken dat ze ook goed kunnen voetballen. Dat valt alleszins mee. In de ploeg van Cambuur zit meer voetballend vermogen. Bovendien krijgt Cambuur Roda JC, Willem II n Excelsior nog op bezoek. Dan zal Cambuur punten moeten pakken. Maar hoger dan de zeventiende plaats zullen ze niet eindigen: Excelsior won ook opeens van NEC."
Henk Albers, Cambuurvolger van Huis aan Huis: ,,En zwaluw maakt helaas nog geen zomer voor Cambuur. Ik roep al vanaf de eerste wedstrijd tegen DTD dat Cambuur zeventiende f achttiende wordt. Afgelopen weekeinde was PEC Zwolle gewoon heel erg slecht en Cambuur heeft daar van knap geprofiteerd. En ze kregen niet eens veel uitgespeelde aanvallen, maar ze wonnen door een zondagschot van Byrne. Bovendien komt er bij de slotfase van de competitie meer bij kijken dan alleen kwaliteit. Bijvoorbeeld de instelling. Daarom pleit ik er voor om zo weinig mogelijk huurlingen op te stellen. Al hun teamgenoten hebben in mei al vakantie en dan moeten zij zich uit de naad werken voor een club waar ze niets mee hebben. Daarom zou ik jongens met doorlopende contracten f met een clubhart, zoals Martijn van der Laan, opstellen n vooral hopen op een goede afloop."
Geert van Tuinen, Cambuurvolger van Omrop Frysln:
,,De overwinning op PEC Zwolle was hl belangrijk. Er werd namelijk goed gevoetbald en dat was de laatste weken wel anders. Alleen de vraag is hoe ze het gebrek aan scorend vermogen gaan oplossen. Hoe dan ook wordt de wedstrijd op De Vijverberg tegen De Graafschap cruciaal: wordt Cambuur zeventiende of achttiende? Vooralsnog ben ik optimistisch, maar k als ze de nacompetitie halen wordt het moeilijk. Ze treffen sterkte ploegen en de nacompetitie is en blijft altijd een loterij."

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties