De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Sportzaterdag, 27 februari 2016

Cavlan wil met een vieze broek van het veld
Heerenveen - Caner Cavlan stapt morgen met een speciaal gevoel in de spelersbus van sc Heerenveen voor de uitwedstrijd tegen zijn oude club De Graafschap. Daar genoot de 24-jarige linkerverdediger zijn opleiding en promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie met de 'Superboeren’ naar de eredivisie. Maar ruimte voor enig chauvinisme is er niet, benadrukt de geboren Doetinchemer.
Toch is het niet zomaar een wedstrijd, bekent Cavlan, die bezig is aan zijn eerste seizoen in de eredivisie. ,,Ik ben daar geboren en getogen en ken daar alles en iedereen. Het is dus een speciale wedstrijd. Ik heb daar twaalf jaar gevoetbald en mogen doorbreken in het eerste elftal. Bovendien ken ik bijna elke grasspriet in de Vijverberg. Ik ben De Graafschap veel dank verschuldigd en het is mijn club geworden", zegt de verdediger zonder enige gêne.
Hij verwacht ook dat zijn oude club, die vooraf werd bestempeld als de gedoodverfde degradatiekandidaat, dit seizoen rechtstreekse degradatie zal ontlopen. ,,Ik denk dat ze na de winterstop goed bezig zijn. Ze leveren enorm veel strijd en zijn bereid keihard voor elkaar te werken. En door de goede resultaten van de laatste weken is er vertrouwen. Ik denk dat De Graafschap sowieso niet laatste in de eredivisie gaat worden. Het kenmerk van De Graafschap is dat ze met een vieze broek van het veld gaan. Dat moet bij ons ook zo zijn."
De rest van dit verhaal lees je in het Friesch Dagblad vandaag of via deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties