De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportvrijdag, 26 februari 2016

Stage Oranje smaakt naar meer voor Folkertsma
Leeuwarden - Ineens stond ze daar, vorige week, op een trainingsveld met bondscoach Arjan van der Laan. Sisca Folkertsma, achttien jaar jong en alom gezien als een groot voetbaltalent, was uitgenodigd voor de trainingsstage van het Nederlands vrouwenelftal. Dat is in voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi van komende week in eigen land. Ook bij de tweede stage, begin deze week, was de voetbalster uit Sleat van de partij. Op het OKT ontbreekt ze echter. De PSV-speelster gaat met Oranje onder 19 naar een toernooi. ,,Ik ben een ervaring rijker."
Door Gerard Bos
Dat Folkertsma een talent is, werd al duidelijk toen ze in 2012 bij sc Heerenveen op het hoogste vrouwenvoetbalniveau van ons land actief was. Bij PSV zagen ze de kwaliteiten van de Friezin ook en sinds medio vorig jaar maakt ze deel uit van de selectie van de Eindhovense topclub. Net zo’n vaste waarde is ze in Oranje onder 19, met wie ze in april het EK hoopt te bereiken.
,,En toen kreeg ik ineens die uitnodiging voor de stage met het 'grote’ Nederlands elftal", vertelt Folkertsma met gepaste trots. ,,Dat was echt gaaf. Je leert zoveel, echt mooi om mee te mogen maken." Een plaats in de definitieve selectie van de Oranje Leeuwinnen voor het OKT van komende week zit er echter niet in. Want Folkertsma weet al dat ze met Oranje onder 19 naar een vriendschappelijk toernooi in het Spaanse La Manga zal afreizen. ,,Dat is onze voorbereiding op de EK-kwalificatie." Die wordt in april.... De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties