De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Regiodonderdag, 25 februari 2016

Weinig animo voor ombouw kantoren voor statushouders
Drachten - Friese gemeenten zien vooralsnog weinig in het ombouwen van kantoorpanden of andere leegstaande gebouwen voor de huisvesting van statushouders. De provincie heeft geen enkele nieuwe aanvraag gekregen van een gemeente die aanspraak wil maken op deze subsidieregeling. Dat terwijl enkele gemeenten toen de subsidiemogelijkheid werd gepresenteerd, nog wel interesse toonden.
De provincie maakte eind vorig jaar bekend dat een subsidiepot van 750.000 euro voor de herbestemming van gebouwen ook wordt opengesteld voor huisvestingsplannen voor statushouders. Toen was al bekend dat Weststellingwerf een bijdrage zou krijgen voor de verbouwing van het oude schoolgebouw van csg Bornego College in Wolvega. Nadien kwam geen enkele instantie nog met een aanvraag die specifiek is gericht op de opvang van statushouders.
Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de opvang van statushouders. De Friese gemeenten kampten bij die opvang per 1 januari met een achterstand van 98. Met de nieuwe taakstelling erbij moeten in de provincie in het eerste halfjaar 867 statushouders worden gehuisvest.
Woordvoerder Jan Arendz laat weten dat de provincie er niet wakker van ligt dat de subsidie niet wordt gebruikt. ,,Wij vinden het niet zo relevant hoe de gemeenten de achterstand inhalen. We kijken alleen of ze de taakstelling halen."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 25 februari

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties