De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Regiowoensdag, 24 februari 2016

Westerkwartier houdt vooreerst vast aan TSN
Grootegast - De vier gemeenten in het Westerkwartier maken zich vooralsnog geen zorgen over de continuïteit van de thuiszorg in hun gemeenten. Thuiszorgorganisatie TSN kan de zorg in Grootegast, Marum, Zuidhorn en Leek blijven uitvoeren. Dat zegt wethouder Sjabbo Smedes (CDA) van Grootegast in reactie op de problemen bij de thuiszorgorganisatie uit Hengelo.
Het bedrijfsonderdeel TSN Hulp in de Huishouding, met zo’n achtduizend personeelsleden, heeft uitstel van betaling gekregen en gaat hoogstwaarschijnlijk failliet. Concurrent Buurtzorg wil een deel van deze activiteiten overnemen. De betrokken gemeenten moeten daar uiterlijk vandaag een besluit over nemen.
Het onderdeel van TSN dat actief is in de Westerkwartier-gemeenten, TSN Begeleiding, maakt geen deel uit van het faillissement. Smedes zegt dat het bedrijf de gemeenten heeft verzekerd dat de zorg in het Westerkwartier gewoon door kan gaan. ,,Voor ons speelt het nu niet."
Het contract van de vier gemeenten met TSN Begeleiding loopt gewoon door. De betrokken wethouders hebben volgens Smedes nog wel gesproken over een eventuele overstap naar Buurtzorg. ,,Maar we hebben gezamenlijk besloten dat we van dat aanbod nu geen gebruik hoeven maken."
Actie
Gistermiddag voerden ongeveer tweehonderd thuiszorgmedewerkers actie in Hengelo (Gld), ter ondersteuning van de medewerkers van TSN. De vrouwen pleitten ervoor dat de betrokken gemeenten ingaan op het voorstel van Buurtzorg. Die organisatie wil overigens niet alle activiteiten en alle personeel overnemen: waarschijnlijk gaat het bij de overname om 1500 tot 4000 medewerkers.
De bewindvoerders van TSN en vakbond FNV staan achter de plannen van Buurtzorg. Gisteren werd bekend dat verschillende gemeenten, waaronder Nijmegen en Doetinchem, het aanbod afwijzen.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties