De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Regiodinsdag, 23 februari 2016

Harlinger raad kritisch over directie Omrin
Harlingen - Verschillende leden van de gemeenteraad van Harlingen hebben gisteravond gevraagd om het aftreden van de Omrin-directie. Dat gebeurde in een informatieve raadsvergadering in zalencentrum Trebol over de Reststoffenenergiecentrale (REC) in Harlingen.
Over de afvaloven en de storing die hier in oktober vorig jaar plaatsvond hadden de raadsleden veel vragen, die zij gisteravond konden stellen aan vertegenwoordigers van provincie, FUMO, GGD, de Begeleidingsgroep (die adviseert over een onderzoek naar de luchtkwaliteit rondom Harlingen) en Omrin zelf. Namens het bedrijf deed directeur John Vernooij het woord.
De meest kritische vragen van de raadsleden - omdat het een informatieve vergadering was vond er geen inhoudelijke discussie plaats - waren gericht aan de FUMO en Omrin. De FUMO, die namens provincie en gemeenten toezicht moet houden op het naleven van de milieuregels, werd onder meer gevraagd waarom dit te weinig was gebeurd.
De verwijten aan de Omrin-directie, ook verpakt in vragen, waren veelomvattend: Omrin zou toezeggingen uit het verleden niet na zijn gekomen, zou slecht communiceren en zou niet in staat zijn het geschonden vertrouwen van de Harlinger bevolking terug te kunnen winnen. ,,U staat op een tien-nul achterstand", vond raadslid Jan Jellema van Harlinger Belang. ,,Is het niet beter dat de directie van Omrin ontslag neemt?"
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 23 februari

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties