De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 23 maart

Sportdinsdag, 23 februari 2016

Meer trainers dan goals voor zelfkritische Cambuur-spits Van Veen
Een trainer die vertrekt, een interim-coach én een opvolger. Dat voetballers in een reeks van drie wedstrijden drie keer een verschillende coach hebben, gebeurt vaker. Maar zelden gebeurt het in de éérste drie wedstrijden die je als speler bij een nieuwe club meemaakt. Bij Cambuur-spits Kevin van Veen is dat het geval. De huurling maakte tot nu toe meer trainers mee in Leeuwarden dan dat hij doelpunten scoorde. De huurling van Scunthorpe United kent bizarre eerste weken in Leeuwarden. ,,Maar een excuus is het allemaal niet. Ik speel gewoon slecht. Klaar."
Door Gerard Bos
Het is maandag, twee dagen na het door Cambuur met 3-0 verloren duel tegen FC Twente. Van Veen baalt nog steeds. En verbetert zichzelf. Want slecht is volgens hem niet eens het goede woord, waarna een krachtterm bestaande uit drie letters klinkt om zijn huidige spel te typeren. Het zegt wat over de zelfkritiek die hij heeft. Dat is allicht een goed teken. ,,Ik stel mensen teleur, ik stel mezelf teleur. Daar ben ik ontevreden over."
In de eerste helft in Enschede brak hij bijna de ban voor zichzelf én Cambuur. ,,Ik kreeg een goede kans, met links. En vervolgens komt er een slap rollertje. Op de training schiet ik die ballen er wel in. En vrije trappen ook, zo acht of negen achterelkaar. Maar in wedstrijden niet, dat is frustrerend. Krijg je een vrije trap tegen FC Utrecht, schiet ik ’em vervolgens twintig meter over. Tja. Dat moet echt beter."
De van Scunthorpe United gehuurde Van Veen is gehaald door Cambuur om te scoren, zo simpel is het. Maar om de opvolger van de naar Willem II vertrokken Bartholomew Ogbeche al na drie duels af te serveren, is te gemakkelijk. Welke speler maakt mee dat je in je eerste drie wedstrijden bij een andere club al drie verschillende trainers hebt?
'Geen excuus’
De man die gehaald werd door Henk de Jong als spits in een 4-3-3, was tegen Utrecht onder Sipke Hulshoff een van de twee aanvallers in een 5-3-2 en kreeg in Enschede zaterdag in datzelfde systeem de voorkeur van de nieuwe trainer Marcel Keizer boven Martijn Barto. Toen die er na een uur echter in kwam en Cambuur met drie spitsen ging spelen, verhuisde Van Veen naar links. En... De rest van dit verhaal lees je vandaag in de papieren editie of online via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties