De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Geloof & Kerkdinsdag, 23 februari 2016

Folder over godsdienstvrijheid voor azcs
Harderwijk - Stichting Gave ontwikkelt een folder om asielzoekers te informeren over de vrijheid van godsdienst in Nederland. ,,In Nederland mag je geloven wat je wilt, je mag ook van geloof veranderen of ermee stoppen. Dat zijn veel asielzoekers vanuit hun land van herkomst niet gewend", aldus Marco Vos van Stichting Gave, een stichting die de belangen behartigt van christenen in azcs. ,,Dat leidt in de azcs tot spanningen. Er heerst angst onder christelijke asielzoekers als ze moslims horen zeggen dat ze christenen hebben doodgemaakt. De grootste problemen doen zich voor als moslims christen worden. Geloofsafval is in het thuisland vaak niet toegestaan en ook in de azcs worden deze mensen belaagd."
Stichting Gave overlegt op 1 maart, tijdens een studiedag van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), met het COA en met staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) over de folder. ,,Belangrijk is dat elke bewoner van een azc dit heel bewust onder ogen krijgt, en dat de informatie niet alleen bij een balie komt te liggen. Er moet een gesprek over komen", zegt Vos.
Eerder werd al bekend dat het ministerie van Veiligheid en Justitie wil dat vluchtelingen les krijgen over de rechten van lhbters (lesbinnes, homo- en biseksuelen en transgenders), en minderheden zoals christenen. Dijkhoff heeft toegezegd dat Stichting Gave hierbij betrokken wordt.
Gave richt zich met de folder ook op medewerkers in azcs. ,,We merken dat lang niet alle COA-medewerkers weet hebben van de spanningen die er tussen religieuze groepen bestaan en van discriminatie en intimidatie waar christenen geregeld mee te maken hebben. Op deze manier willen we kennis en bewustwording vergroten."

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties