De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Sportmaandag, 22 februari 2016

'Strafschopsoap’ kost Heerenveen volle winst
Mitchell Te Vrede leek sc Heerenveen tegen NEC vlak voor de tijd vanaf elf meter alsnog de winst te gaan bezorgen. Maar een heuse 'strafschopsoap’ kostte de thuisclub zaterdagavond de winst (1-1).
Door Bert Kalteren
De ontsnappingsclausule was derhalve zaterdagavond niet besteed aan Heerenveen. Te Vrede kreeg vijf minuten voor tijd de uitgelezen mogelijkheid, nadat hij door verdediger Rens van Eijden in het strafschopgebied onderuit was gegleden. De 24-jarige aanvaller die zich met tegenzin heeft geschikt in een reserverol, eiste het buitenkansje zelf op. Maar voordat Te vrede wilde aanleggen, was daar plotseling het optreden van Younes Namli.
Na een half jaar blessureleed deed de 21-jarige Deense middenvelder meteen van zich spreken bij zijn rentree in de hoofdmacht. Maar niet op de manier zoals dat zou moeten. Namli zag dat Feyenoord-huurling Lucas Woudenberg, die Te Vrede kent van zijn Rotterdamse tijd, zijn doelman Brad Jones een tip gaf en stapte op zijn ploeggenoot af. Een goedbedoeld advies, maar de strafschop werd vervolgens wel gestopt.
,,Dat is het domste dat je kunt doen", vond trainer Foppe de Haan, die constateerde dat zijn ploeg zich voor eigen publiek goed herstelde van de wanprestatie van een week eerder in Arnhem, maar vergat zichzelf te belonen. En dat was een hard gelag voor de Friese formatie, die er maar niet in slaagt de sprong naar het zogenoemde rechter rijtje, en uitzicht op de nacompetitie om Europees voetbal, te maken.
,,Ik ga er niet vanuit dat we die play-offs halen. Dan hadden we deze wedstrijd moeten pakken en dan moet je twee of drie wedstrijden achter elkaar winnen. Die kans is niet zo groot. Maar mocht het lukken, dan steek ik echt de vlag uit", bekende De Haan. DE REST VAN DIT VERHAAL LEES JE VANDAAG IN HET FRIESCH DAGBLAD OF ONLINE VIA WWW.DEIBLED.NL

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties