De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Economiezaterdag, 20 februari 2016

Melkveestapel groeit sterkst in Heerenveen
Leeuwarden - In de afgelopen jaren is de melkveestapel in Nederland voornamelijk in de noordoostelijke provincies gegroeid. In Fryslân was de sterkste groei waar te nemen in de gemeente Heerenveen.
Dat valt op te maken uit de cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek per gemeente heeft gepubliceerd over de afgelopen vijf jaar. Naast Heerenveen (3) staan Súdwest-Fryslân (5) en Littenseradiel (10) in de landelijke top 10.
In Heerenveen groeide het aantal melkkoeien met iets meer dan 3200 dieren naar ruim 17.000 in vijf jaar tijd. In Súdwest-Fryslân ging het om een toename van 2800 dieren naar 55.000. Littenseradiel kwam uit op ruim 18.000 (plus ruim 2400). Landelijk staat de gemeente Bronckhorst bovenaan met een groei van bijna 3800 dieren naar ruim 24.000. De grootste daling was er in de gemeente Zwolle.
De sterke groei van het aantal melkkoeien is voor een belangrijk deel te verklaren doordat het melkquotum vorig jaar april werd afgeschaft. Het einde van de beperking was voor veel boeren het sein om (sterk) uit te breiden.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 20 februari

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties