De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Economievrijdag, 19 februari 2016

Fryslân moet een Silicon Valley worden van duurzame bedrijfjes
Leeuwarden - De uitverkoren ondernemingen richten zich op schone technologie, de zogenaamde cleantech. De training duurt in totaal een halfjaar. Volgens Frans Hamstra van BeStart moet de training de jonge ondernemingen sneller laten uitgroeien tot succesvolle bedrijven.
Achter het project zit een groot aantal Friese bedrijven en de provincie. De kar wordt getrokken door Wetsus, Omrin, Ecomunitypark (Ecostyle) en Paques. Naast de training biedt BeStart ook hulp bij financiering van kantoor- en onderzoeksfacilteiten bij een van de partners.
Niet alle deelnemers komen uit Fryslân, maar de initiatiefnemers hopen hen te verleiden zich in deze provincie te vestigen. Hamstra: ,,We willen het noorden van Nederland laten uitgroeien tot een vruchtbare regio voor startende ondernemers. We richten ons daarbij in eerste instantie op bedrijven die actief zijn in de biobased en circulaire economie. Voor hen ligt er hier een infrastructuur die er elders niet is. De vier kartrekkers hebben een uitstekend netwerk dat deuren kan openen. En er is hier genoeg ruimte om je te vestigen."
Het idee voor BeStart werd geboren tijdens de Friese Kansen conferentie van 2013. Dat resulteerde toentertijd in een scala aan plannen van zo’n negentig Friese ondernemers die de Friese economie moesten stimuleren.
De deelnemers nu zijn onder andere CircuLuier dat composteerbare luiers wil gaan produceren, Bioboxx dat biologisch afbreekbare dozen voor organisch afval levert en New Marble dat marmerlook tegels produceert van volledig gerecycled plastic.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 19 februari

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties