De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Regiovrijdag, 19 februari 2016

Raad Tytsjerksteradiel verdeeld over koopzondagen
Burgum - Geen rustige dag meer in het centrum van Burgum en kleine zelfstandigen die nog vaker aan het werk moeten. Inspreker Bareld Kootstra van ondernemersvereniging OVG Garyp noemde gisteren tijdens de raadsvergadering nog eens de nadelen op die er volgens hem en andere ondernemers kleven aan zondagopenstelling van winkels in Tytsjerksteradiel.
Het onderwerp stond gisteren opiniërend op de raadsagenda in die gemeente en dat leverde een behoorlijke discussie op. VVD, GemeenteBelangen Tietsjerksteradiel en PvdA en een aantal fractieleden van FNP toonden zich voorstander van zondagsopenstelling. Fractievoorzitter Brigitta Scheepsma van GrienLinks zei vooralsnog te neigen naar openstelling. ChristenUnie, CDA en wederom een aantal fractieleden van de FNP zijn tegen koopzondagen.
Met uitzondering van de supermarkt in Earnewald - in het toeristenseizoen - mogen winkels in Tytsjerksteradiel nu op zondag niet open. Het college van burgemeester en wethouders legde de gemeenteraad zeven beleidskeuzes voor. Daaronder onder meer de optie om een aantal koopzondagen toe te staan, één om geen koopzondagen te staan en om de keus volledig over te laten aan de ondernemers.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 19 februari

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties