De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 20 maart

Regiodonderdag, 18 februari 2016

Sluiting V&D Leeuwarden harde klap
Leeuwarden - Het was geen complete verrassing. Niettemin kwam het bericht dat warenhuisketen V&D definitief ophoudt te bestaan als een harde klap. Dat zegt bedrijfsleider Auke Henk Doornbosch van de winkel in Leeuwarden. ,,Dit komt toch wel even binnen. Het doek is nu echt gevallen."
Bij de vestiging op de Nieuwestad in Leeuwarden werkten 170 mensen. Doornbosch zegt dat de medewerkers de afgelopen weken steeds goede hoop hadden dat hun warenhuis open kon blijven. ,,Het was een goed draaiende vestiging. We maakten winst en hadden erop gerekend dat Leeuwarden erbij zou zitten, als de overname zou slagen."
Dinsdagmiddag kwam het nieuws dat de overname definitief was mislukt en dat alle winkels dicht zouden blijven. ,,Ik heb toen nog een groepsmail gestuurd naar alle medewerkers, in de hoop dat ik ze sneller kon bereiken dan de media. Daarmee was het bericht in ieder geval nog een klein beetje persoonlijk."
De reacties van de medewerkers waren voorspelbaar. ,,Mensen waren verdrietig, emotioneel en teleurgesteld. Iedereen hoopte zó op een doorstart."
Met het bericht kwam ook een einde aan een lange periode van onzekerheid voor de V&D-medewerkers. ,,Je weet niets en je hoort relatief weinig. Bij de onderhandelingen met Coolinvestments leek het er de ene keer op dat het glas half vol was, de andere keer weer half leeg. Je blijft maar denken: zo lang er nog kans is op een overname, is er hoop."
Alle medewerkers staan nu op straat en moeten op zoek naar een nieuwe baan. Voor sommigen wordt dat lastig. ,,Er zijn mensen bij die al veertig jaar in dienst waren. Als je kijkt naar de leeftijd wordt het voor sommigen niet gemakkelijk om nog iets te vinden."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 18 februari

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties