De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiodonderdag, 18 februari 2016

RUG wil het vierhonderd jaar volhouden in Leeuwarden
Leeuwarden - ,,We willen echt een universiteit van het Noorden zijn. We willen het hier in Leeuwarden de komende vierhonderd jaar maar eens gaan volhouden." Dat zei bestuursvoorzitter Sibrand Poppema van de Rijksuniversiteit Groningen gistermiddag bij de ondertekening van de oprichtingsakte van RUG Campus Fryslân.
Historisch, noemde gedeputeerde Sander de Rouwe de overeenkomst. ,,Vanaf nu gaan we toewerken naar een echte Friese faculteit. De elfde faculteit van de RUG, dat past in deze elfstedenprovincie."
Waar het brede bachelorsprogramma uit zal bestaan, staat nog niet vast. Decaan Jouke de Vries is nog druk bezig dat op te zetten. Vast staat wel dat het University College moet afwijken van de opleiding in Groningen, waar het brede programma liberal arts and sciences wordt aangeboden.
De verwachting is dat over een maand of twee bekend is waar de RUG Campus Fryslân - als opvolger van de netwerkuniversiteit UCF - zich gaat vestigen. Volgens Poppema zijn er nog twee locaties in beeld. ,,Om onderhandelingstechnische redenen is het niet handig die bekend te maken. Dat ga ik dus niet doen." Eerder is de leegkomende bibliotheek in de Beurs genoemd als onderkomen. ,,Er zijn prachtige plekken in het vizier", liet wethouder Thea Koster nog wel los.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 18 februari

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties