De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 23 maart

Regiodonderdag, 18 februari 2016

Rechter stelt eis aan zoektocht naar doktertaxi
Leeuwarden - De zoektocht van Dokterswacht Friesland naar een nieuw vervoersbedrijf voor de huisartsen wordt ingewikkeld. Dat blijkt uit het vonnis in het kort geding dat was aangespannen door het Haagse ambulancebedrijf Witte Kruis. Dokterswacht Friesland mag een nieuwe aanbesteding uitschrijven, maar alleen als de klus wezenlijk verschilt van de aanbesteding die is ingetrokken.
Op dit moment vervoert Kijlstra uit Drachten het vervoer van de huisartsen naar patiënten vanuit de huisartsenposten in Heerenveen, Dokkum, Drachten, Leeuwarden en Sneek. Met de vervoersklus is jaarlijks ongeveer anderhalf miljoen euro gemoeid. Omdat het contract met Kijlstra eind deze maand afloopt, schreef de Dokterswacht vorig jaar een nieuwe aanbesteding uit.
Die aanbesteding ging fout. Met een ingewikkelde berekening werden alle inschrijvingen beoordeeld op prijs en kwaliteit. Witte Kruis behaalde van vier inschrijvers de meeste punten (804,83 van duizend). Kijlstra kwam daar vlak achter met 804,07 punten. Het Drachtster bedrijf vroeg bijna 150.000 euro minder per jaar, maar de inschrijving werd toch als minder goed beoordeeld omdat Witte Kruis veel meer punten kreeg voor kwaliteit.
Vanwege het prijsverschil wilde Dokterswacht de opdracht aanvankelijk gunnen aan Kijlstra. Nadat Witte Kruis eind oktober bezwaar maakte, besloot Dokterswacht de klus toch te gunnen aan het Haagse bedrijf. Vervolgens maakte Kijlstra bezwaar. Dokterswacht wilde daarop de gehele klus aanbesteding intrekken en een nieuwe procedure beginnen.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 18 februari

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties