De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 20 maart

Economiewoensdag, 17 februari 2016

Novatec biedt geld aan crediteuren
Leek - Het werkvoorzieningschap Novatec in het Groninger Westerkwartier biedt de crediteuren in het faillissement van Timmerfabriek Barsema Tolbert een akkoord aan. Daardoor krijgen deze crediteuren tot ongeveer de helft van hun vordering betaald. Curator Leen Hooites van PlasBossinade advocaten en notarissen heeft aangegeven het akkoord te zullen ondersteunen. Indien de crediteuren met het akkoord instemmen, komt daarmee formeel een einde aan het faillissement van Timmerfabriek Barsema. Dat bedrijf, volledig in eigendom van Novatec, ging eind 2010 failliet. Novatec is de werkvoorziener van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Zuidhorn en Noordenveld. Novatec was bij het faillissement schuldeiser voor een bedrag van drie miljoen euro. Twee jaar geleden werd duidelijk dat er nog een restschuld was van bijna een miljoen euro.
De curator van Timmerfabriek Barsema heeft in september 2012 tegen (onder andere) Novatec een rechterlijke procedure aangespannen. Inzet van deze procedure was de aansprakelijkheid van Novatec voor het tekort in het faillissement op grond van onbehoorlijk bestuur. Dit omdat de onderneming van Timmerfabriek Barsema zonder vooruitzicht op winstgevendheid zou zijn voortgezet en omdat de jaarrekening van Timmerfabriek Barsema niet tijdig is gepubliceerd.
Begin 2014 heeft de rechter partijen opgeroepen te trachten in overleg uit de problematiek te komen. Sindsdien hebben de curator en Novatec onderhandeld over een mogelijke minnelijke oplossing van de procedure.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties