De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Sportdinsdag, 16 februari 2016

De eerste indruk van Keizer: no-nonsense en een voetbaldier
Daar stonden ze dan, net als anders, op een maandagochtend op het trainingsveld. Toch was het voor de spelers van SC Cambuur geen business as usual. Voor ze stond namelijk noch die Fries met haardos en brilletje er bovenop, noch een jongere variant met krullen, maar iemand zónder haardos en mét muts. Niet Henk de Jong of Sipke Hulshoff leidde namelijk de training, maar Marcel Keizer.
Door Daan Rieken en Gerard Bos
Uitgerekend in een week die Cambuur voor het eerst dit seizoen is begonnen als rodelantaarndrager startte de nieuwe hoofdcoach met zijn werkzaamheden. Van lange gesprekken bij de eerste kennismaking met de spelers was geen sprake.
,,Hij heeft vanochtend een kort praatje gehouden en iedereen de hand geschud. De trainer heeft duidelijk gemaakt dat we gewoon door moeten gaan en er alles aan moeten doen om ons te handhaven in de eredivisie", zei aanvaller Jergé Hoefdraad na de eerste sessie onder Keizers leiding.
Hij kent de trainer nog uit hun gezamenlijke tijd bij Telstar (2012-2013). ,,Ik ben onder hem toen wel beter geworden. En heb hem leren kennen als rustige, eerlijke man."
Hoefdraad merkte meteen kleine verschillen met trainingen onder leiding van de vorige week opgestapte De Jong. ,,Andere oefeningen gedaan", knikte hij. ,,Iedere trainer is anders, ieder heeft z’n eigen stof." Cambuur begon met de warming-up, deed ook een positiespel, passen en trappen. ,,En we hebben partijen gedaan van acht-tegen-zes en acht-tegen-acht."
Keizer trainde gisteren meteen extra met...
De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties