De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Regiomaandag, 15 februari 2016

Organisatie wielertocht haalt fietsers van de weg
Leeuwarden - Meer dan de helft van de deelnemers van de tweede editie van de Winterfiets Elfstedentocht heeft deze gisteren niet kunnen uitrijden. De gevoelstemperatuur was zo laag dat de organisatie besloot de tocht stil te leggen.
Alle fietsers die voor twaalf uur nog in Stavoren waren, werden van de weg gehaald. Ook de andere stempelposten kregen eerdere sluitingstijden. Eric Lansu van de organisatie Stichting Friesland Beweegt: ,,Eerst denk je nog: net boven nul, zo koud is het nu ook weer niet. Maar de wind zorgde ervoor dat de gevoelstemperatuur veel lager was".
De organisatie kreeg zoveel meldingen van mensen die met de eerste verschijnselen van onderkoeling door het EHBO-team waren geholpen, dat besloten werd niet verder te gaan. Lansu heeft weerman Piet Paulusma nog gebeld voor overleg. ,,Die zei dat het alleen nog maar kouder en natter zou worden."
De organisatie had vijfhonderd thermodekens beschikbaar, maar heeft nog extra dekens moeten ophalen bij het MCL. Niemand raakte serieus in de problemen. ,,We waren er steeds op tijd bij en hebben ook bij de stempelposten goed gekeken of een fietser wel verder kon."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 15 februari

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties