De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Regiomaandag, 15 februari 2016

Drachtsters vinden leegstand lelijk maar de Drachtstervaart mooi
Drachten - ,,Het lelijkste aan Drachten? Daar sta je nu"', zegt Otmar van der Toorn (36), wijzend op de plek waar Ark Fryslân (Centrum voor Architectuur en Ruimtelijke Kwaliteit) zich op zaterdagochtend heeft opgesteld. Dat is voor Zuidkade nummer 2, een leegstaand winkelpand dat duidelijk betere tijden heeft gekend. Op korte afstand ervan staan nog twee winkelpanden leeg.
De Drachtster liep er net langs met zijn kinderen. Jammer, die leegstand, vindt hij. Maar over andere zaken is hij zeer te spreken. Het Slingepark, het Raadhuisplein, de Drachtstervaart: stuk voor stuk mooie locaties, vindt Van der Toorn.
,,Je kunt van Drachten nooit een Groningen of Leeuwarden maken, maar je kunt het wel zo aantrekkelijk mogelijk maken", voegt hij nog toe. De heropening van het gedempte deel van de Drachtstervaart heeft daaraan bijgedragen, vindt hij. ,,Toen Sinterklaas hier aankwam, stond het er helemaal vol."
Ook in het centrum van Burgum ondervroegen medewerkers van Ark Fryslân voorbijgangers over hun dorp. Op 20 februari zijn Heerenveen en Gorredijk aan de beurt. Op 1 maart wordt bekend welke locaties zijn uitgeroepen tot mooiste en lelijkste plek van de vier dorpen.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 15 februari

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties