De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportzaterdag, 13 februari 2016

Ander Cambuur, hetzelfde resultaat?
Leeuwarden - Zonder hem zou het Cambuur wellicht lukken zich te handhaven, dacht hij. En dus pakte Henk de Jong zijn spullen. Of het helpt, valt te bezien. Met een andere trainer, andere basiself en andere tactiek moest tegen FC Utrecht de eerste stap worden gezet. Dat lukte niet: 0-2.
Door Gerard Bos
Of De Jong in de laatste twaalf wedstrijden van de competitie nog genoeg had kunnen sprokkelen om met Cambuur op zijn minst De Graafschap onder zich te houden op de ranglijst zullen we nooit weten. Maar de spelers, die gaven in overvloed afgelopen week desgevraagd aan dat ze het tij liever mét hun dinsdag vertrokken trainer hadden gekeerd dan zónder hem.
Diezelfde trainer kreeg, ondanks dat hij niet aanwezig was, na twaalf minuten een staande ovatie van het publiek. En dat liet ook bij de aftrap al van zich horen. ´Vechten voor je club´ zongen de supporters van Cambuur. Meer strijd, meer urgentie en overlevingsdrang was immers gewenst.
Wellicht dat het opstappen van De Jong - voor alle betrokkenen naar eigen zeggen een verrassing - iedereen dan definitief de ogen heeft geopend, zo was voor het duel van gisteren de gedachte. Ogen die bijvoorbeeld vorige week in de eerste helft tegen FC Groningen angstig naar de toekomst staarden, zoals een hert dat in de koplampen van een naderende auto doet. Die auto is in dit geval blauw-wit en heet De Graafschap. En de toekomst? Een voortzetting van de toch al imposante inhaalslag van de ploeg uit Doetinchem (zeven punten na de winterstop) waardoor Cambuur zomaar eens op de laatste plaats in de eredivisie kan eindigen.
Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties