De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Economiezaterdag, 13 februari 2016

Stienser valentijnsactie wordt dit jaar herhaald
Stiens - Een twintigtal middenstanders organiseert vandaag in Stiens voor de tweede keer een valentijnsactie in het dorp om daarmee meer mensen te trekken. ,,Vorig jaar was de actie 'Stiens loves you´ in het kader van Valentijnsdag een groot succes. Het was een drukte van belang, vandaar ook dat we dit jaar met een vervolg komen", zegt onderneemster Lia van der Schaaf van Fialia Kinderkleding. Naast een fysieke winkel aan de Langebuorren heeft ze ook een webwinkel.
De ondernemers die meedoen komen allemaal met een eigen actie om de klanten te verrassen. ,,Voor de kinderen een suikerspin en voor de ouders een speciale aanbieding met de opruiming van de wintercollectie. Drie producten halen en een betalen, is het bij ons. Zo hebben alle bedrijven hier een eigen actie", legt Van der Schaaf uit. ,,De Hema komt met een valentijnstaart, bij de plaatselijke kroeg is het tweede drankje gratis voor een meegekomen vriendin en bij de bakker is een ´moarnsbrochje´ te bestellen." Een groot deel van de Stienser ondernemers heeft vandaag kortingsacties om extra mensen naar het dorp te trekken.
Deelnemers aan de valentijnsactie zijn te herkennen aan een poster achter het raam. Met borden langs de weg en via sociale media is er volgens de Stienser ondernemer veel promotie geweest voor de actie.
Vorig jaar hebben de ondernemers in het dorp voor de eerste keer een dergelijk evenement georganiseerd. ,,Het was toen heel erg druk en een groot succes, hier in de winkel was het stampvol. De sfeer in het dorp was prima. Bijna alle bedrijven in de straat doen dus weer mee."
Activiteitencommissie
Het initiatief van afgelopen jaar met Valentijnsdag was niet de eerste keer dat de Stienser winkeliers gezamenlijk activiteiten organiseren. ,,Voorheen gebeurde dat zeker ook wel, maar we hebben het geďntensiveerd. Bij de opening van mijn kinderkledingbedrijf twee jaar geleden heb ik alle winkeliers hier in het dorp uitgenodigd langs te komen om kennis te maken en dat was het begin van een hernieuwde samenwerking. Zo hebben we een activiteitencommissie opgericht en komen we meerdere keren per jaar bij elkaar om iets hier in het dorp te organiseren", zegt Van der Schaaf.
,,Afgelopen zomer hebben we voor de kinderen die niet op vakantie waren op iedere woensdagochtend activiteiten gehouden en in december hadden we een Crazy winter-happening met onder meer een kerstman en kraampjes met chocolademelk. Je ziet nu dat dit een positief effect heeft. Samenwerken móet om meer mensen naar je toe te krijgen. Daar profiteer je als winkeliers hier in het dorp allemaal van."

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties