De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Sportvrijdag, 12 februari 2016

Jack Byrne: misschien zijn we bij Cambuur zelfs wel 'too nice
Jack Byrne en zijn spel bij SC Cambuur; het is voer voor discussie. Ja, hij is de meest creatieve speler. Ja, hij is aanvallend van belang n van waarde. Maar het uitvoeren van verdedigende taken, is niet zijn sterke punt. Duels winnen doet hij te weinig, zegt de n. Daar ís hij ook helemaal niet voor, zegt de ander. Hoe het ook zij: wie kritiek levert vanaf de zijlijn, moet ook het lef hebben dat in Byrnes gezicht te doen. Tijd dus om de Ierse middenvelder (19) te vragen wat hij zelf vindt van zijn spel en rol bij Cambuur. ,,Ik weet dat ik dingen moet verbeteren. Maar ik moet ook mezelf blijven. En ik wil vechten voor de club, degradatie voorkomen."
Door Gerard Bos
Het is daags voor de wedstrijd tegen FC Utrecht, de eerste sinds het veelbesproken vertrek van trainer Henk de Jong. En veelbeproken is ook Jack Byrne. De Ierse jongeling kan het hebben, zegt hij, geconfronteerd met de discussie over zijn spel. De negentienjarige huurling van Manchester City heeft naar eigen zeggen na elke wedstrijd contact met zijn Engelse club.. ,,Ik krijg feedback, daar wil en kan ik van leren."
Hij vervolgt: ,,Ik weet dat er dingen zijn die ik moet verbeteren. Maar ik ben uiteindelijk een 'nummer 10. Het is mijn job kansen te creren, voor assists te zorgen. Dat probeer ik te doen. Weet je, het liefst zou ik Cambuur aan tien goals en tien assists helpen, echt waar. Alleen moet er dan wl gescoord worden door de jongens voorin."
Het aanvalsspel, daarin ligt inderdaad zijn kracht. Maar punt is dat in dit stroef draaiende team ook verdedigende arbeid wordt gevraagd van Byrne. En voorgangers als Sandor van der Heide, Marcel Ritzmaier en Albert Rusnk dan? Die hadden balafpakkers als Paul Beekmans of Mohamed El Makrini achter zich. Dat heeft dit Cambuur niet en dus moet ook de Ierse jongeling (,,mensen vergeten dat ik nog maar 19 jaar ben") aan de bak. 38,8 procent van duels die hij uitvocht won hij dit seizoenz, o blijkt uit cijfers van statistiekenbureau Opta. Positief is de verbetering: enige tijd geleden was het nog rond de 20 procent.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties