De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Sportmaandag, 8 februari 2016

Aan zelfkritiek geen gebrek, aan goals wel
Om te scoren, moet je eerst wel wat creëren." Het was een bijna 'Cruijffiaanse’ wijsheid, uitgesproken door Valmir Berisha. De Zweedse spits mocht gisteren in de slotfase tegen FC Groningen weer eens speelminuten maken in de hoofdmacht van Cambuur, maar een heldenrol zat er niet in. Net zomin overigens als voor nieuweling Kevin van Veen. Beide aanvallers konden geen vuist maken in een elftal dat niet draait.
'Shit’, dacht Berisha, na ongeveer een kwartier spelen. ,,We stonden zelf achter en dan zie je op het scorebord in het stadion ineens dat De Graafschap (The Grafsjapp, zoals Berisha in Engels zegt, red.) op voorsprong staat. Dan baal je."
De Zweed vertelde er onbedoeld mee dat Cambuur de hete adem van de rodelantaarndrager uit Doetinchem in de nek voelt. ,,Maar toch moeten we vooral naar onszelf kijken. Het moet beter en het kan beter. Ik had er graag aan willen bijdragen en kreeg nog een goede kans op de 2-1. I wanted to smash the goal. Maar helaas was het te geforceerd en lukte het niet."
Ook zijn ploeggenoot Van Veen, de nieuweling die meteen in de basis startte als diepste spits, wilde graag scoren.
DE REST VAN HET VERHAAL LEES JE VANDAAG IN HET FRIESCH DAGBLAD OF ONLINE VIA WWW.DEIBLED.NL

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties