De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Sportmaandag, 8 februari 2016

Alarmfase n: zo stevent Cambuur af op degradatie
Groningen - Het is dat oud-Cambuurspeler Marcel Ritzmaier NEC de 1-1 bezorgde tegen De Graafschap, maar anders was Cambuur na de 2-0 nederlaag in Groningen gisteren voor het eerst dit seizoen de rodelantaarndrager in de eredivisie geweest. Als dt geen wake-upcall is voor clubleiding, staf en de spelers, geeft dat te denken. Waar de Doetinchemmers de smaak te pakken hebben, is Cambuur na de winterstop meer dan ooit dolende in wat een zoektocht naar broodnodige punten is. Het is vijf voor twaalf en het roer moet dus om.
Van het besef dat nood aan de man is, was niets te zien in met name de eerste helft. Het was slap, zielloos, krachteloos en futloos. Een onsamenhangend, niet met lef en durf spelende ploeg mocht doelman Leonard Nienhuis - hij is het voorbeeld van hoe het wl moet - danken dat het 'maar’ 1-0 stond bij rust. De spelers lieten elkaar en vooral hun meegereisde supporters danig in de steek.
En die supporters, die reizen mee uit liefde voor de club. Voor de ploeg, voor dezelfde spelers als die er gisteren geen blijk van gaven dat ze nog geloven in het behalen van resultaten. De spelers zeggen overigens dat het er nog wel is. ,,Het geloof is er", zei invaller Valmir Berisha bijvoorbeeld. ,,In de kleedkamer, bij ons allemaal. Maar we moeten het wel in het veld laten zien. En snel ook."
Dat is n van de problemen, erkende trainer Henk de Jong na de 2-0 nederlaag - DE REST VAN HET VERHAAL LEES JE VANDAAG IN HET FRIESCH DAGBLAD OF ONLINE VIA WWW.DEIBLED.NL

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties