De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Sportmaandag, 8 februari 2016

Heerenveen slaat op tilt na ‘flipperkastvoetbal’
Heerenveen - En dus was het zaterdagavond na drie overwinningen op rij weer tijd om de wonden te likken. Op het moment dat Heerenveen zich verzoend leek te hebben met een gelijkspel, sloeg Twente via Jerson Cabral (raakte de bal verkeerd) en Hakim Ziyech toe. De laatste snoerde na de 1-3 de Friese fans heel provocerend de mond; een ongepaste reactie van een speler die de hele jeugdopleiding van de club heeft doorlopen.
Daarmee eindigde het duel in een anticlimax voor de Friese ploeg, maar De Haan was na afloop zo eerlijk om te bekennen dat Heerenveen het duel al voor de pauze verloor. Daarbij waren twee momenten cruciaal. De eerste was de gele kaart van Joost van Aken op de helft van Twente en de gelijkmaker van Bruno Uvini. ,,Het is een overtreding die je op die plaats niet moet maken. En we staan gewoon verkeerd bij de vrije trap van Ziyech en dat heb ik voor de wedstrijd nog uitgelegd. Dan weet je dat het moeilijk wordt."
Aanvankelijk viel de wedstrijd, bijna letterlijk, de kant van Heerenveen op, dat na elf minuten spelen fortuinlijk op voorsprong kwam. Twente-doelman Nick Marsman probeerde een hoge bal van Morten Thorsby te pakken, maar werd daarbij door ploeggenoot Bruno Uvini in de weg gelopen. Marsman kwam ten val, liet de bal los en vervolgens was het een koud kunstje voor spits Henk Veerman om 1-0 binnen te schieten.
Een opsteker was het nauwelijks - DE REST VAN HET VERHAAL LEES JE VANDAAG IN HET FRIESCH DAGBLAD OF ONLINE VIA WWW.DEIBLED.NL

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties