De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 23 maart

Sportzaterdag, 6 februari 2016

Bij Cambuur is het glas nog steeds halfvol
Leeuwarden - ,,We moeten zorgen dat we De Graafschap onder ons houden." Het was niet zomaar een zinnetje, uitgesproken temidden van vele anderen. Nee, het was een veelzeggend zinnetje van Cambuurtrainer Henk de Jong na de training van gisteren. Hoewel de coach grieperig is, was hij allesbehalve aan aan het ijlen. Bij de nummer zeventien uit Leeuwarden hebben ze ook gezien dat De Graafschap inmiddels Cambuur tot op twee punten is genaderd is. Maar van angst is geen sprake bij De Jong en co. Hoop op betere tijden is er wel.
Dat De Jong sprak gisteren niet sprak over ploegen die boven de streep staan, maar wel over de ploeg op de vermaledijde laatste plaats - en dus die van rechtstreekse degradatie - betekent dat ze er bij Cambuur van doordrongen zijn dat er nóg meer werk aan de winkel is dan er al was. Want waar Cambuur de afgelopen weken steevast verloor, was het juist De Graafschap dat ineens de punten aaneen reeg. En dus is na 21 speelronden het verschil nog maar twee in het Leeuwarder voordeel.
,,Maar we hebben nieuw bloed", weet De Jong, doelend op de maandag van Scunthorpe United gehuurde spits Kevin van Veen en op het al eerder huren van de door kenners als talentvol bestempelde aanvallende middenvelder Rai Vloet. Die debuteerde als spits tegen Heerenveen. ,,Maar hij staat tegen Groningen op het middenveld en Van Veen in de spits."
In de 24-jarige Van Veen ´de grote redder´ zien, is overdreven. Maar aan zijn eigen gretigheid zal het niet liggen. De Jong, met een lach: ,,Trainer, zei hij, ´ik ga die ballen erin schieten, ik ga goals maken´. Prima, ik zal hem die druk niet opleggen. Maar dat hij gretig is, is een goed teken. Hij is ook echt heel doelgericht, dat zag je op de training al meteen deze week. En hij is sterk, zeg. Hij lijkt wel een tank."
De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties