De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Sportvrijdag, 5 februari 2016

Reijnen gunt Cambuur alles, maar zondag even niet
Hij maakte het al mee in Leeuwarden, begin dit seizoen. Maar toch is ook de tweede confrontatie met zijn oude club Cambuur, zondag in de Euroborg, volgens FC Groningen-verdediger Etiënne Reijnen (28) een bijzondere. ,,Het is en blijft leuk om tegen je oude ploeg te spelen, om mensen die je goed kent weer even te zien. Iedereen weet hoe ik over Cambuur denk. Ik gun ze alles, hoop dat de ploeg zich in de eredivisie handhaaft. Maar zondag wil ik ze verslaan, dat lijkt me logisch."
Wijze woorden. Niemand in Leeuwarden en wijde omtrek zal het de verdediger van FC Groningen aanrekenen. Het is immers de enige juiste instelling voor een voetballer. Negentig minuten lang is Reijnen voor Cambuur gewoon een van de elf opponenten in het veld, zoals zijn oude maatjes uit de Friese hoofdstad dat voor even ook weer van hem zullen zijn. Ieder z´n belang, zo simpel is het.
De herinneringen aan Reijnen zijn nog niet vervaagd in Leeuwarden. Al was het maar omdat zijn abrupte vertrek afgelopen zomer de defensieve problematiek inleidde die Cambuur dit seizoen al vele punten koste. Daar kon Reijnen overigens niets aan doen. Het vertrek van de aanvoerder, een spil in de speelwijze van SC Cambuur, een leider binnen de ploeg ook; het kon niet adequaat worden opgevangen door de club uit Leeuwarden. Toen daar ook nog eens een blessuregolf van heb ik jou daar overheen kwam, waren de sportieve rapen gaar voor de ploeg van trainer Henk de Jong.
,,Cambuur heeft enorm veel pech gehad met al die blessures in het begin van het seizoen. Zonde. Als je een slechte competitiestart hebt, is het moeilijk daar weer bovenop te komen", meent Reijnen.
In Leeuwarden had hij het altijd uitstekend naar zijn zin, benadrukt hij nog maar eens. ,,Een fantastische tijd." Bij zijn nieuwe club is dat overigens niet anders. ,,Ik ben fit, fris en fruitig. Voel me goed. De tijd vliegt, het is al een lang seizoen geweest met bijvoorbeeld al het Europese voetbal." Het avontuur in de Europa League smaakte naar meer, aldus Reijnen. ,,We willen met Groningen weer voor de play-offs gaan. Vierde worden zou helemáál ultiem zijn. Diverse clubs staan dicht bij elkaar. Het wordt een leuke eindfase van de competitie."
Ogbeche
Het verschil tussen FC Groningen (negende met 31 punten) en bijvoorbeeld Feyenoord (derde met 36 punten) bedraagt maar vijf punten. Dat staat in schril contrast met het aantal van nummer zeventien Cambuur: dertien punten.
Reijnen: ,,Het zit ze niet mee, ook nu bijvoorbeeld een belangrijke speler én leider als Ogbeche is vertrokken. Ik hoop echt dat Cambuur zich handhaaft. Ik gun dat de club, de mensen. Maar zondag... Dan hebben we zelf de punten nodig."

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties