De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Regiodonderdag, 4 februari 2016

Minister beloont veilig ondernemen op bedrijventerrein De Hemrik
Leeuwarden - Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft gisteren aan betrokkenen van bedrijventerrein De Hemrik in Leeuwarden de vijfde ster uitgereikt van het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B). Het keurmerk kan iedere twee jaar worden aangevraagd door bedrijvenparken die met verschillende maatregelen de veiligheid in hun omgeving verbeteren en de kans op criminaliteit verminderen. De Hemrik is een van de weinige parken in het land die in het bezit zijn van vijf keurmerken op rij.
Op De Hemrik is al zeven jaar sprake van cameratoezicht. Er is collectieve terreinbeveiliging - ook ‘s nachts - en bewoners en medewerkers houden elkaar al bijna een jaar lang via WhatsApp op de hoogte over verdachte of onveilige omstandigheden. Ongeveer 250 ondernemers hebben hun bedrijf op het terrein aan de zuidoostkant van Leeuwarden.
Naast het verbeteren van de veiligheid en verminderen van de criminaliteit - zoals inbraken - hebben de maatregelen nog een voordeel voor de bedrijven, stelt voorzitter René Kempen van de werkgroep KVO-B op De Hemrik. ,,Verschillende verzekeringsmaatschappijen geven kortingen op hun premies." Om in aanmerking te komen moeten bedrijven een afdruk van het certificaat sturen naar hun verzekering.
Belangrijke voorwaarde voor succes is volgens Kempen de samenwerking tussen de ondernemers. ,,Twee keer per jaar schouwen we het terrein en lossen we de knelpunten op. We evalueren geregeld de acties en bekijken de actuele veiligheidscijfers. Ook is er jaarlijks een enquête waaraan bedrijven kunnen meedoen."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 4 februari

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties