De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Regiowoensdag, 3 februari 2016

Aanbesteding voor vervoer huisartsen werd een fiasco
Leeuwarden - De aanbesteding van het vervoer van huisartsen van de huisartsenposten naar patiŽnten is op een fiasco uitgelopen. Aan het einde van de procedure oordeelde Dokterswacht Friesland dat de aanbesteding niet goed is verlopen en besloot de organisatie het traject stop te zetten. Het Witte Kruis, dat als beste kandidaat uit de bus kwam, liet het er niet bij zitten en spande een kort geding aan.
Gisteren stonden de partijen voor de rechter, met Kijlstra Vervoersdiensten, de huidige aanbieder van het vervoer die ook zijn zegje wilde doen in deze zaak. Voor de organisatie zou het verlies van Dokterswacht Friesland als grootste klant voor het personenvervoer een grote aderlating zijn.
Het bedrijf heeft 36 chauffeurs in dienst die de huisartsen buiten kantoortijden naar de patiŽnt rijden. Kijlstra verzorgt deze dienst sinds de oprichting van Dokterswacht Friesland en alhoewel de organisatie zegt tevreden te zijn over het werk, meende directeur Monique Birkhoff toch dat het werk aanbesteed moest worden. Met de klus is op jaarbasis 1,5 miljoen euro bemoeid. ,,Dokterswacht voelde zich maatschappelijk verplicht. Het is geld dat door onze premiebetalers moet worden opgebracht", aldus advocaat Kees Borstlap.
Omdat Dokterswacht geen ervaring heeft met aanbestedingen, werd een extern bureau ingeschakeld voor de begeleiding. Maar daarover was Dokterswacht achteraf niet tevreden. Zowel Kijlstra als Meditaxi klaagden over de vraagstelling.
Meer vandaag in het Friesch Dagblad

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties