De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Sportwoensdag, 3 februari 2016

Buijs laatste 'Heerenvener’ in beker
Met Heerenveen werd hij uitgeschakeld in de beker. Toch staat Jordy Buijs vanavond in de kwartfinale van het cuptoernooi. De Rotterdammer is opgebloeid bij Roda JC. ,,Ik voel van de trainer het vertrouwen dat ik in Heerenveen heb gemist."
Door Daan Rieken
Terwijl doelpuntenmaker Maecky Ngombo wegrent naar bestemming onbekend, viert aangever Jordy Buijs zijn eigen feestje. Met gebalde vuisten staat-ie bij de cornervlag van waar hij net de hoekschop trapte. Een paar seconden stonden er nog maar op de klok toen Ngombo die voorzet tot doelpunt promoveerde. Met Roda JC in de slotminuut 2-2 maken tegen koploper Ajax en zelf de beslissende assist geven: onbeschrijfelijk lekker, vindt Buijs. Daar leef je voor als voetballer.
Het is Buijs’ eerste assist in de eredivisie sinds hij eind november 2014 als speler van Heerenveen zwaar geblesseerd raakte aan zijn linkerknie. Die kwetsuur liep hij op tegen Ajax, uitgerekend de club die hij met zijn perfecte corner afgelopen zondag twee punten afsnoepte. ,,Maar", relativeert de 27-jarige verdediger, ,,mijn terugkeer valt of staat niet met assists of goals." De nul houden, wedstrijden winnen én weer de Buijs worden van vóór zijn afgescheurde kruisband: daar gaat het hem om. ,,Ik zit nog niet op mijn oude niveau, maar kom er steeds dichter bij. Ik groei. Word met de week sterker."
Vanavond speelt de man die ook als middenvelder uit de voeten kan in de kwartfinale van de beker tegen Feyenoord, de club - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties