De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Regiodinsdag, 2 februari 2016

Weststellingwerf wil fuseren met 'Oost’ en Heerenveen
Wolvega - Een grote meerderheid van de gemeenteraad van Weststellingwerf is ervan overtuigd dat de gemeente niet lang meer zelfstandig kan blijven. Ze wil dat het komend jaar een bestuurlijke fusie wordt verkend. Alle voorstanders willen herindelen met Ooststellingwerf en de meesten willen daarnaast bij Heerenveen aansluiten. Alleen PvdA en CDA, een minderheid, willen ook samenwerkingspartner Opsterland erbij houden.
Dat is de uitkomst van een gemeenteraadsvergadering die gisteravond geheel gewijd was aan de toekomst van Weststellingwerf. Aanleiding was een voorstel vorig jaar van de colleges van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf, Ooststellingwerf en Opsterland om snel te komen tot een ambtelijke fusie. De raad van Weststellingwerf trapte echter op de rem en wilde eerst een eigen visie ontwikkelen op de bestuurlijke toekomst.
Gisteren bleek geen van de acht fracties voor een ambtelijke fusie, vanuit democratisch oogpunt wordt dat als onwenselijk beschouwd. Vorige maand was daar in Opsterland en Ooststellingwerf ook al geen meerderheid voor, daar is echter ook geen meerderheid voor een bestuurlijke herindeling. Die raden willen de huidige, sinds 2010 bestaande ambtelijke samenwerking tussen Weststellingwerf, Ooststellingwerf en Opsterland voortzetten zoals die is.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 2 februari

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties