De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Sportdinsdag, 2 februari 2016

Eneco Tour 2016 krijgt in Bolsward 'Qatarees-begin’ in Bolsward
Door Daan Rieken
Een wielerunicum voor Bolsward. De stad heeft net als vorig jaar de ploegenpresentatie en openingsetappe van de Eneco Tour toegewezen gekregen. Het is voor het eerst dat de meerdaagse ronde door Nederland en België twee jaar achter elkaar in dezelfde plaats start. De koers begint op 19 september met de 183 kilometer tellende rit Bolsward-Bolsward.
Behalve de goede ervaringen van vorig jaar, heeft ook Qatar een belangrijke rol gespeeld in het besluit van de wedstrijdorganisatie om terug te keren naar Fryslân. De wereldkampioenschappen wielrennen worden twee weken na het einde van de Eneco Tour georganiseerd in de golfstaat. Volgens Eneco Tour-organisator Rob Discart vormt Bolsward-Bolsward een ideale voorbereiding op de WK-wegrit. ,,Het parcours in Friesland sluit erg goed aan bij dat in Qatar", verklaarde de Belg. ,,Vlak, veel wind en goede wegen: dat vind je in Noord-Nederland ook."
De Eneco Tour wil zich dit jaar niet alleen met de openingsetappe opwerpen als perfecte opmaat naar het WK. De organisatie heeft daarom voor het eerst in jaren weer een ploegentijdrit opgenomen in het etappeschema. Discart: ,,De afstand zal iets minder zijn dan bij de ploegentijdrit op het WK. Maar een aantal ploegleiders heeft al aangegeven het fantastisch te vinden dat de Eneco Tour de gelegenheid biedt tijdens een ploegentijdrit nog eens met de formatie voor het WK te fietsen."
Bolsward is - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties